top of page

DaKript novice 29/2021

Updated: Dec 19, 2021

Zdravo,


še pred letom dni je bilo razmišljanje o tem, da bi država sprejela bitcoin kot svojo valuto fikcija ali pa vsaj daljna prihodnost. Lahko rečem, da tudi želja bitcoin navdušencev. Po teoriji iger je temu sledilo katera država ali mesto bo prvo vzpostavilo bitcoin standard. Ta del, predvsem glede mest, se je zdel bližje, saj že nekaj let potekajo prizadevanja in postavljanje takšnega okolja, ki pa do sedaj še ni v fazi da bi ga lahko prenesli v prakso (poslušaj, če te to zanima).


Ne samo, da se je zgodil Salvador, ki je sprejel bitcoin kot uradno, državno valuto. Sedaj je predsednik države naznanil, da postavljajo okolje za prvo bitcoin mesto. Zavedajo se priložnosti, ki se jim ponuja in jo prinaša bitcoin kot valuta in najboljša oblika denarja in monetarnega sistema. Skupaj z Blockstreamom (vodi ga Adam Back) in Bitfinexom (borza) bodo vzpostavili okolje, temelje, ki bodo osnova za nadaljnjo gradnjo sistema, ki temelji na bitcoin standardu.


Predsednik je naznanil 0% davek na plače, 0% dohodnina, 0% na kapitalski dobiček, 0% na premoženje, 0 % mestni davek, 10% davek na dodano vrednost. Sliši se noro privlačno. Kakšna bo implementacija tega plana bomo lahko spremljali v kratkem. Če bo vsaj polovica planiranega tudi izpolnjena, bo to obljubljena destinacija za podjetja in posameznike.

Prihodnost je tukaj in konkurenca bo primorana reagirati, da kapital ne odleti v bitcoinu in kapitalu prijazno okolje. Upajmo samo, da ZDA ne bodo ponovno začele s “širjenjem demokracije”.


Poskrbite zase in zavarujte svoj denar, saj država to ne bo naredila za vas. Nasprotno. Prepričevala vas bo, da je visoka inflacija dobra za vas in da s povišanimi davki, ki bodo sledili v kratkem, skrbi za vas. Lahko ji še vedno verjamete, lahko pa razmišljate s svojo glavo in najdete rešitve.Nadgradnja Bitcoin protokola imenovana Taproot - uspešna

Izboljšana zasebnost in razširljivost protokola. Kaj to pomeni v praksi? Poglej


Kako do bitcoin obveznice? Salvador bo izdal prvo “bitcoin” obveznico v višini 1 mrd $. Zbrana sredstava bo namenil za...klik


Square (CEO - Jack Dorsey) izdal whitepaper o njihovih načrtih gradnje decentralizirane Bitcoin borze. Več


Indija ne bo prepovedala kriptovalut

Vlada se je očitno raje odločila za regulacijo. Več


iFinex sklenil dogovor z vlado Salvadorja

Podjetje, ki je lastnik kripto borze Bitfinex, je z vlado Salvadorja sklenilo dogovor o sodelovanju oz. pomoči pri vzpostavitvi regulatornega okvirja, ki bo kriptu prijazen. Kaj to pomeni, preberi tu.


Zanimivi odgovori CEO-ja Solana Labs o začasnem nedelovanju Solana omrežja. Več


Povezljivost CBDC (digitalna valuta centralne banke)

Svetovni ekonomski forum je izdal poročilo o interoperabilnosti treh digitalnih valut (Kitajska, Švedska in Tajska - le kitajska je dejansko že v uporabi). V kolikor bi res želeli ustvariti boljše rešitve za uporabnike, potem lahko uporabijo delujoče produkte z odprtega, prostega trga. Ker je njihov namen kontrola in manipulacija denarja, morajo zgraditi zaprt, centraliziran sistem, kot je obstoječi. Več


Volatilnost Bitcoina v primerjavi z S&P 500

Volatilnost Bitcoina je približno 7x višja kot pri S&P500. 12-odstotni premik v BTC-ju ustrezal 1,7-odstotnemu premiku v SPY.
Michael Saylor in njegove napovedi o BTC

Kako razmišlja CEO podjetja Microstrategy o razvoju BTC - tukaj


Miami bo kmalu pričel izplačevati donose v obliki bitcoina. Preberi


Max Kaiser odprto spregovoril o CBDC in bitcoinu. Več


Je bitcoin balon? Bo počil? Zgodovina balonov od blizu - tukaj.


Time magazine kot prva medijska družba uradno drži ether. Več


Komu slediti na Twitterju?

@saylor

@saifedeanMisel tedna:

Ko razumeš denar, najdeš prave namene v ozadju dogodkov.


Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page