top of page

Revolut in dodatne storitve

Uporabniki Revoluta lahko uporabljajo številne dodatne storitve, preprosto in hitro, direktno prek aplikacije.


Med te storitve sodijo:

  • Trgovanje z vrednostnimi papirji;

  • Nakup kriptovalut;

  • Nakup zlata in srebra;

  • Turistično zavarovanje;

  • Zavarovanje naprave;

  • Številke druge storitve so na voljo ob nadgradnji uporabniškega računa. To so npr: zavarovanje odgovornosti v tujini, zavarovanje rent-a car zavarovanje, nezgodno zavarovanje za zimske športe, zaščita nakupa, dostop do letaliških salonov…


Trgovanje z vrednostnimi papirji

Po potrditvi pogojev uporabe lahko takoj pričnete z nakupom in prodajo delnic največjih podjetij (Amazon, Apple, Tesla ...) na borznem trgu ZDA. Izbirate lahko med več kot 750 podjetji, najnižji nakup pa je omejen na 1 €. Za standardne uporabnike so prve 3 transakcije brezplačne, po tem se plača provizija 1 € na transakcijo. Poleg tega se zaračuna upravljanje trgovalnega računa 0,01% vrednosti naložb mesečno. Trgovalni pogoji so objavljeni tule.



Nakup/prodaja kriptovalut

Uporabniki lahko kupijo Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin in Stellar. Potrebno se je zavedati, da pri nakupu dobite “pravico” do kriptovalute. To pomeni, da kriptovaluta dejansko ni vaša, ampak je na vaše ime deponirana pri finančni instituciji, ki opravlja te storitve. Kriptovalute ne morete, vsaj trenutno še, prenesti v svojo kripto denarnico. Lahko pa jo prodate ali pa pošljete drugemu uporabniku.

V kolikor je za vas nameščanje kripto denarnic ali pa nakup kriptovalut na kripto borzi prezapleten proces, potem je lahko nakup kriptovalut prek Revoluta ena izmed opcij.

Postopek je res preprost in hiter. Izberete kriptovaluto in določite znesek, ki ga nameravate zamenjati. Uporabite lahko tudi samodejni nakup ali prodajo, ko se določena cena doseže. Na voljo je tudi periodični nakup, kjer nastavite periodo in znesek, ki ga želite zamenjati (npr vsakega 1. v mesecu zamenjaj 10 EUR v Bitcoin). Po naših izkušnjah je provizija cca 2,5 %.

Kripto pogoje uporabe si lahko preberete tu.


Trgovanje z zlatom in srebrom

Tudi žlahtne kovine je mogoče kupiti v aplikaciji. Primer glede lastništva je enak kot pri kriptovalutah, kjer do fizičnega zlata ali srebra ne morete priti. Je pa za vaš vložek vpisano lastništvo pri Revolutu, ki za ta sredstva kupi fizično zlato pri eni izmed instituciji, ki potem to zlato drži pri sebi. Provizija je cca 2,5 %. Pogoje preberite tu.


Turistično zavarovanje

Revolut ponuja možnost turističnega zavarovanja za vas in vašo družino ali druge sopotnike.


Zavarovanje lahko sklenete na dan potovanja. Če pozabite pa vas ob prehodu meje aplikacija prijazno opomne, da ste zapustili domačo državo in da imate možnost skleniti zavarovanje kar na poti. Postopek je preprost in hiter. Imetnik računa praktično samo potrdi pogoje in zavarovanje je sklenjeno. V kolikor želite dodati zavarovane osebe to preprosto storite tako, da vpišete imena in datume rojstva. Plačujete lahko po dnevih ali pa za obdobje.

Preverite cene in kritje. V našem primeru je bila ponudba zelo ugodna, kritje pa je bilo približno enako kot pri Coris zavarovanju. Kako se zadeva obnese ob uveljavljanju primera pa vam na našo srečo ne moremo povedati.






Zavarovanje naprave

Sklenete lahko zavarovanje za vašo napravo (telefon), če ni starejša od 6 mesecev. Izpiše se vam znesek tedenskega zavarovanja (v našem primeru 1,33 €), ob sklenitvi zavarovanja za 1 leto. V primeru škode moramo sami kriti 50 € škode. Zavarovanje pokriva poškodbe ob padcu telefona, vključno s razbitim zaslonom, poškodbe ob stiku s tekočino, škoda povzročena s strani tretje osebe in poškodbe izven garancije.

V kolikor svojega telefona niste zavarovali pri vašem operaterju, lahko to storite pri Revolutu.


Še nimate Revolut aplikacije? Namesti in preizkusi.





Potrebujete več informacij o Revolutu? Preberite to.


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page