top of page

Bitcoin ETF - Dakript 55

Zdravo,


v zadnjih tednih preteklega leta in prvih tednih tekočega je bila, vsaj v tradicionalnih poslovnih in finančnih medijih, izpostavljena tema Bitcoin ETF-a v ZDA. Vsi največji upravljavci premoženja (Blackrock ipd.) so stopili korak bliže bitcoinu. Pa ne zato, ker bi jim bil všeč ali pa bi ga razumeli. Vedo, da gre za nov razred sredstev, ki zna beležiti velik interes investitorjev v bližnji in daljni prihodnosti. Sploh glede na dejstvo, da so tradicionalni razredi sredstev in njihova donosnost, zaradi propadajočega dolarskega sistema, v prihodnosti vprašljivi. Vse to počnejo zaradi fiat zaslužka. Tako vsaj zgleda na prvi pogled.

V ozadju je mogoče prikriti motiv, kjer bi upravljavci s trga pobrali večje količine bitcoina, ki bi jih potem zasegla vlada ZDA. Trenutno naj bi bilo na trgu likvidnih 3 milijone kovancev.


Kaj morate vi vedeti o bitcoin ETF-u?

Nič!

Bitcoin ETF ni bitcoin. Ni vaš! Ne morete do njega. Ne omogoča suverenega upravljanja z bitcoinom. Je zgolj fiat produkt, ki molze vlagatelje z vstopnimi/izstopnimi in letnimi provizijami.


 

INTERVJU


BITCOIN SMO MI - Andrej P. Škraba


Preberite nov intervju v seriji Bitcoin smo mi - tokrat z Andrejem P. Škraba, bitcoinerjem in so-ustanoviteljem izobraževalnega portala Astra.si , ki ponuja brezplačne matematične lekcije. Govorila sva tudi o AI, ekonomski šoli, pomenu izobraževanja idr. 

FiatLink

Breez objavil API dokumentacijo za integracijo rešitve, ki povezujejo Lightning in fiat svet. Več


Nostr in uporabne povezave

Še enkrat več o tem kaj je nostr in povezave do uporabnih programov, dokumentacije itd. Članek je bil napisan pred letom dni, a še vedno bistvo ostaja isto. Preberi


EU z dodatno regulacijo kripta

Preberi kaj je ogroženo, če ne bo pritiska s strani uporabnikov, nas. Pomnite, regulacija je zaščita monopolov in odmik od prostega trga. Ponovno vas bodo želeli kupiti z zgodbo, da je to dobro za vas.


GPT agents for Cybersecurity - Link


Email in ime uporabnikov Trezorja v nevarnosti

Podjetju, ki skrbi za podporo uporabnikov za številna podjetja, med drugim tudi za Trezor, so hackerji vdrli v sistem in si prisvojili seznam uporabnikov (email, ime/vzdevek). Preberi


Vasi v Malaviju rudarijo bitcoin

Prebivalci predela revne države Malavi končno do elektrike, luči in izobraževanja. Ob tem pa rudarijo bitcoin. Kako?


 

Izjava tedna

Inflacijo smo uspešno ukrotili in jo omejili na 3 odstotke.


Pomnite, da če se indeks cen znižuje iz 5% na 3%, to še vedno pomeni, da se indeks cen kumulativno povečuje (imate nižjo kupno moč). Le stopnja razvrednotenja vaše kupne moči je malo manjša.

 


 

TEST:  Najboljši in najobsežnejši test strojnih denarnic na slovenskem trgu

 

Za vas smo testirali strojne denarnice različnih proizvajalcev. Obširne opise z rezultati si lahko ogledate na DaKript strani.

Commenti


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page