top of page

Bitcoin kmalu v ameriških bankah

Banke v ZDA so očitno dokončno obrnile ploščo. Dolga leta so nasprotovale Bitcoinu in kriptovalutam, a naposled so očitno sprejele poraz in se pridružile kripto industriji. No, vsaj tiste, ki razumejo igro. Spoznanje, da denar odteka z njihovih računov in da so provizije v kripto svetu lahko donosen posel je (ali pa še bo) verjetno pospešilo, da so zavzele drugačen položaj. Povpraševanje uporabnikov po kriptovalutah narašča, zato so morale reagirati, da bi zadržale uporabnike in potencialno prišle do novih prihodkov.Eden največjih ponudnikov plačilnih rešitev za banke in uporabnike FIS (Fidelity National Information Services) je najavil prvo rešitev za banke, ki omogoča, da svojim uporabnikom ponudijo prodajo, nakup in hranjenje Bitcoina kar na bančnih računih uporabnikov.

Storitev bodo bankam zagotavljali v partnerstvu s podjetjem NYDIG, ki je specializirano za prodajo, nakup in hranjenje kriptovalut. Za uporabnika to pomeni, da se mu ne bo potrebno ukvarjati s privatnimi ključi (Bitcoin dejansko ne bo njegov, tako kot tudi denar na banki ni vaš) s čimer se odreče suverenosti upravljanja s kripto sredstvom. Če bo banka iz kateregakoli razloga onemogočila dostop do vašega računa, ne boste mogli upravljati z vašimi sredstvi.

Za enkrat še ni jasno ali bo na voljo tudi ne-skrbniški račun, kjer uporabnik obdrži kontrolo nad sredstvi.


NYDIG in FIS sta pričela s sodelovanjem že konec preteklega leta, ko je njuno rešitev implementirala digitalna banka v ZDA Quontic Bank, ki je izdala prvo kreditno kartico s kripto nagradami.

コメント


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page