top of page

Bitcoin obveznica kmalu na voljo

Salvadorska ministrica za gospodarstvo Maria Luisa Hayem Brevé je zakonodajni skupščini predložila predlog zakona o izdaji digitalnega premoženja, s čimer je odprla pot za uvedbo z bitcoinom podprtih "vulkanskih" obveznic.


Ta je bila prvič napovedana pred enim letom, želi v Salvador privabiti kapital in vlagatelje. Takrat so bili razkriti načrti za izdajo obveznic v vrednosti 1 milijarde dolarjev, pri čemer naj bi bil postopek izdaje obveznic razdeljen med 500 milijonov dolarjev neposredne za bitcoin in naložbo v enakem znesku v izgradnjo energetske infrastrukture in infrastrukture za rudarjenje bitcoinov v regiji."Zakon o digitalnih vrednostnih papirjih bo Salvadorju omogočil, da postane finančno središče Srednje in Južne Amerike," je na Twitterju zapisal Paolo Ardoino, tehnični direktor borze kriptovalut Bitfinex.


Bitfinex naj bi pridobil licenco, da bo lahko v Salvadorju obdelal in uvrstil na borzo izdajo obveznic.


Obveznice bodo prinašale 6,5-odstotni donos in vlagateljem omogočale hitro pridobitev državljanstva. Vlada bo polovico dodatnih dobičkov delila z vlagatelji v obliki bitcoin dividende, ko bo prvotnih 500 milijonov dolarjev unovčenih.


Z dejanjem predložitve predloga zakona, ki je bil nakazan v začetku letošnjega leta, se začenja prvi pomemben mejnik, preden bodo obveznice lahko ugledale luč sveta. Naslednji je njegova potrditev, kar naj bi se zgodilo pred božičem.


Commentaires


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page