top of page

Blackrock vstopil v Bitcoin svet

Največji upravitelj premoženja na svetu je lansiral zasebni sklad, ki sledi ceni Bitcoina (BTC).Finančni velikan uvaja nov produkt, saj želi razširiti svojo ponudbo naložbenih priložnosti. Zasebni Bitcoin skrbniški sklad bo namenjen institucionalnim strankam v Združenih državah Amerike.


BlackRock navaja, da se njegove stranke na področju kriptovalut zanimajo predvsem za bitcoin. Podjetje se je nedavno povezalo z ameriško borzo kriptovalut Coinbase, da bi premožnim vlagateljem pomagalo pri upravljanju in trgovanju z BTC.


"Z izkoriščanjem celovitih zmogljivosti Coinbase-a za trgovanje, skrbništvo, posredništvo in poročanje bodo lahko skupne stranke upravljale svojo izpostavljenost bitcoinu skupaj s svojimi javnimi in zasebnimi naložbami."

Blackrock navaja, da kljub strmemu padcu na trgu digitalnega premoženja še vedno opažajo precejšnje zanimanje nekaterih institucionalnih strank za to, kako učinkovito in stroškovno učinkovito dostopati do tovrstnega premoženja z uporabo njihove infrastrukture in produktov.

Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page