top of page

DaKript 42 - Marek, Pavol in Alena

Updated: Oct 17, 2022

Zdravo,


poznate Mareka, Pavola in Aleno? Verjetno ne. Pa bi jih morali? Niti ne. Zakaj jih omenjam? So prvi na svetu, ki so idejo o varovanju bitcoina na namenski napravi (strojni denarnici) spravili od ideje do proizvodnje. Njihovi produkti, stari in novi, še vedno skrbijo za hrambo in varnost zasebnih ključev številnih lastnikov bitcoina.


Strojne denarnice predstavljajo vez med fizičnim in digitalnim svetom, uporabnikom poenostavljajo rokovanje z bitcoinom (ter ostalimi digitalnimi sredstvi) ob hkratni visoki stopnji varnosti.


Poznate različne vrste denarnic? Njihove prednosti in slabosti? Zakaj so strojne denarnice optimalna izbira? Kakšne lastnosti morate iskati, ko se odločate o nakupu? Kje in na kakšen način jih kupiti? Kako jih uporabljati?


Odgovore na vsa ta vprašanja in še več boste našli v novem zapisu, ki ga lahko preberete tukaj.


Imate bitcoin ali druga digitalna sredstva še vedno na borzi (Coinbase, Kraken, Bitstamp, Binance…) ali v drugi skrbniški denarnici (nimate zasebnih ključev)?

Ne pozabite: Not your keys, not your coins. Niste lastnik sredstev, dokler nimate zasebnih ključev. Premaknite sredstva v denarnice, ki jih nadzorujete samo vi.

Marek, Pavol in Alena bi bili ponosni na vas.


Ste še vedno nesigurni kako uporabljati strojno denarnico?

Katero izbrati in kje jo kupiti?

Kako jo prvič zagnati in poskrbeti za ustrezne varnostne zapise?

Kako prenesti sredstva vanjo?

Kako shraniti varnostne kopije? Kako…

Pri vsem tem vam lahko pomagamo. Kontaktirajte nas prek forme ali se prijavite prek obrazca na tej strani.

Comentários


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page