top of page

Dejanski podatki o rudarjenju bitcoina

Bitcoin mining council (BMC) je objavil poročilo za Q1 2022, kjer so zbrani podatki rudarjev iz petih kontinentov in predstavljajo več kot polovico rudarske moči.


Učinkovitost rudarjenja se je na letnem nivoju povečala za 63 % (predvsem zaradi zmogljivejših čipov). Skoraj 65 % elektrike BMC rudarjev je pridobljene iz trajnostnih virov, ocenjuje pa, da celotno bitcoin omrežje uporablja 58% elektrike iz trajnostnih virov.

Če slišite koga, ki govori, da je bitcoin rudarjenje, ki uporablja mehanizem proof of work (mehanizem potrdila o opravljenem delu) potrata elektrike in da se za to lahko uporabljajo drugi mehanizmi, ki porabijo manj energije, elektrike, potem sta možnosti samo dve:


a) ne razume bitcoina in mehanizma proof of work, ki edini omogoča delovanje protokola brez, da bi bilo potrebno komurkoli zaupati in nikomur ne daje večje moči.

b) ima skrite razloge, ki NISO vam v korist (zagovorniki drugih kovancev, politiki, regulatorji, "okoljevarstveniki",...).


Spoznajte Bitcoin mining council, kjer boste kvartalno lahko spremljali statistčne podatke in poročilo o bitcoin rudarjenju.

Commenti


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page