top of page

Kitajska prepovedala kripto

Kitajska nadaljuje s poskusi prepovedi kriptovalut. V tokratnem poskusu prepoveduje tako trgovanje s kriptovalutami in dodatno zaostruje pogoje oziroma prepoveduje rudarjenje.


Kitajska od leta 2013 skoraj vsako leto prepoveduje kriptovalute in z njimi povezane dejavnosti. Leta 2017 je prepovedala trgovanje med fiat valutami in kriptovalutami. V tistem obdobju je Binance preselil svoj sedež izven Kitajske. Številna kripto podjetja so del storitev še vedno opravljala s Kitajske, a sedaj bodo tudi ta deležna preiskav in verjetno prepovedi. V tokratni prepovedi je prepovedala trgovanje med samimi kriptovalutami.

Kriptovalute partija označuje kot sredstva za pranje denarja, financiranja terorizma in vir prevar.


Rudarji, ki so še ostali bodo deležni nekonkurenčnih pogojev, saj bodo lokalne oblasti za podjetja, ki rudarijo dvignila ceno električne energije. Partija smatra rudarjenje kot industrijo v zatonu ter industrijo, ki onesnažuje okolje. Dela vse, da rudarji v celoti zapustijo Kitajsko. Opredeljeno bo prehodno obdobje v katerem bodo lahko rudarji preselili svojo dejavnost drugam. Vir


Kitajska pripravlja teren za uvedbo digitalnega juana in kriptovalute predstavljajo neposredno konkurenco njihovemu projektu, s katerim bodo lahko kontrolirali ljudi in državo.


Lahko se zgodi, da Kitajska dela strateško napako s tem, ko se odmika od kripta. ZDA nameravajo izkoristiti situacijo in kripto regulirati. Seveda z namenom, da poberejo davke od nove oblike sredstev.


Decentralizirane kriptovalute, kot je npr. Bitcoin, je nemogoče prepovedati in tudi Kitajska to dobro ve. S temi potezami želijo onemogočiti ljudem dostop do sredstev, ki jih ne kontrolirajo in predstavljajo grožnjo sistemu s tem, da omogočajo svobodo ljudem.

Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page