top of page

Kripto teden 50 - EURB, MassMutual, Microstrategy, Grayscale,…

S kriptom povezane novice tega tedna:


1. Microstrategy nadaljuje z nakupom bitcoina

Podjetje Microstrategy, Michaela Saylorja, je izdalo obveznice v višini $650 milijonov z dobo dospetja 5 let in obrestno mero 0,750 %. K poslu so lahko pristopili kvalificiranih institucionalni vlagatelji.

Z zbranimi sredstvi bo podjetje kupilo bitcoin in izkoristilo dostop do poceni FIAT denarja ter potrdilo svojo strateško izpostavljenost bitcoinu. Več.

2. Število bitcoina na kripto borzah upadlo na raven iz julija 2018

Bitcoin še naprej zapušča kripto borze. Število je v zadnjem obdobju upadlo na 2.3 mio BTC, kar je najmanj od julija 2018. Največje število je doseglo februarja letos, ko je bilo na borzah skoraj 3 mio BTC. Od takrat dalje se število zmanjšuje, še posebej v zadnjem tednu, kar lahko pomeni, da ga uporabniki kratkoročno ne nameravajo prodati. Od februarja do sedaj je upad 21%. Več
3. Bitbond and Bankhaus von der Heydt izdala Euro stablecoin

EURB je prvi stablecoin, ki je vezan na EUR in izdan s strani bančne institucije. Rešitev je implementirana na Stellar blockchain-u. Bitbond, nemško tehnološko podjetje, ki se ukvarja s tokenizacijo in skrbništvom digitalnih sredstev ter Bankhaus von der Heydt, ena najstarejših evropskih bank, sta v sodelovanju z Stellar development foundation izdala EURB.

Na ta način bodo lahko EUR uporabniki stablecoin uporabljali v svoji matični valuti in s tem zmanjšali tveganje, ki ga prinaša USDT, USDC, zaradi fluktuacija dolarja proti EUR. Več.


4. Grayscale kupil 130.000 ETH

Nakup v vrednosti okrog $74 mio nakazuje na povečan interes institucionalnih vlagateljev za drugo največjo kriptovaluto. Več


5. Zavarovalnica MassMutual kupila za $100 mio bitcoina

Podjetje Massachusetts Mutual Life Insurance Co., ustanovljeno 1851, je kupilo bitcoin v vrednosti $100 mio, kar je sicer minimalni delež njihovih sredstev, ki znašajo skoraj $235 milijard. Kljub temu je to znak, ki nakazuje, da so tudi velika podjetja, ki upravljajo z ogromnimi sredstvi začela razmišljati o bitcoinu kot hranilcu vrednosti in priložnosti za donos. Več.


6. Število XRP naslovov doseglo nov rekord

Pred XRP airdropom je število XRP naslovov, ki držijo vsaj 10 mio XRP doseglo nov vrh. 12.12. bo Flare Network posnel XRP blockchain in imetnikom XRP v prihodnosti (predvidoma v prvi polovici leta 2021) poslal FLR žetone. Več.


Bi želeli prejemati tedenske novice na vaš email? Prijavite se tukaj.Poskrbite zase in preverite kaj vam nudi Celsius. Uporabite kodo 1470632264.Comments


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page