top of page

Negativne obresti - Danske Bank še dodatno zarezal v sredstva uporabnikov

Danske Bank je svoje uporabnike obvestil, da bodo s 1. julije še dodatno obremenil njihova sredstva na računih. Spremembe bodo deležni tako končni uporabniki kot poslovni.


Banka je potezo pospremila z obrazložitvijo, da trenutne razmere na trgu zanjo predstavljajo preveliko breme in dolgoročno zanjo niso vzdržne.


Za končne uporabnike, ki bodo imeli določeno vrsto računa bodo znižali omejitev nad katero zaračunavajo negativne obresti na 100.000 kron, kar je približno 13.500 EUR. Sredstva nad tem zneskom bodo obrestovana negativno in sicer - 0,6 % letno.


Uporabniki ostalih vrst računov (razen nekaterih izjem) bodo deležni negativnih obrestnih mer ne glede na višino sredstev na računu.


Enako velja za poslovne uporabnike, ki bodo plačevali od - 0,75 do - 1 % negativne obresten mere. Do takrat plačujejo - 0,6 %.

Kmalu verjetno sledijo temu tudi preostale EU banke, ki bodo želele učinke monetarne politike prevaliti na uporabnike. Kaj lahko storite?


Ena izmed možnosti je, da EUR spremenite v digitalne dolarje in prejemate 10 % obresti letno. Več o tej možnosti lahko preberete tule.


Poskrbite za svoja sredstva. Naše tradicionalne banke namreč ne bodo.コメント


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page