top of page

Vaš MacOS vsebuje Bitcoin whitepaper

Ali veste, da je Bitcoin whitepaper skrit v vsaki sodobni verziji macOS operacijskega sistema?


Uporabnik je poskušal popraviti tiskalnik in odkril, da je kopija PDF Bitcoin whitepaper Satoshija Nakamota očitno priložena vsaki verziji sistema macOS od Mojave leta 2018 dalje.


Datoteko je mogoče najti v vseh različicah sistema macOS od Mojave (10.14.0) do trenutne različice Ventura (13.3).Preverite lahko sami

Če uporabljate računalnik Mac, odprite terminal in vnesite naslednji ukaz:


odprite /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf


Če uporabljate MacOS 10.14 ali novejšo različico, se bo Bitcoin PDF takoj odprl v Predogledu.


(lahko pa uporabite Finder in kliknite Macintosh HD, nato pa odprite mapo System→Library→Image Capture→Devices. S kontrolnim klikom na VirtualScanner.app in Show Package Contents odprite mapo Contents→Resources in nato odprite simpledoc.pdf.)


V pripomočku Image Capture je whitepaper uporabljen kot vzorčni dokument za napravo z imenom "Virtual Scanner II", ki je privzeto skrita ali pa ni nameščena za vse. Ni jasno, zakaj je za nekatere skrita in za kaj točno se uporablja.


V programu Image Capture (Zajemanje slik) izberite napravo "Virtual Scanner II", če obstaja, in v razdelku Details (Podrobnosti) nastavite Media (Medij) na "Document" (Dokument) in Media DPI (DPI medija) na "72 DPI". Videti morate predogled prve strani papirja Bitcoin.


Zakaj je bil med vsemi dokumenti na svetu izbran Bitcoin whitepaper?

Comentários


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page