top of page

Vivid banka - cashback alternativa

Updated: Mar 30, 2021

Vivid je nova nemška neo banka, ki konkurira N26 in Revolutu. Pritegne predvsem s cashback programom, ki uporabnikom ponuja tudi do 20 % povrnjenih sredstev.Vivid banka je povsem digitalna banka, saj nima poslovalnic. Uporabniki imajo stik z banko samo prek mobilne aplikacije, ki je na voljo za oba največja operacijska sistema (iOS in Android).


Vivid money je storitev Vivid banke, ki uporablja bančno licenco prav tako nemške Solaris banke. Sredstva na računu so varovana na podlagi nemške sheme za depozite do višine 100.000 EUR. Uporabnik prejme nemški transakcijski račun ter eno ali več kartic.


Uporabniški vmesnik

Uporabniški vmesnik je zelo pregleden, preprost, brez odvečnih vsebin. Uporabnik se hitro znajde v meniju že ob prvem stiku z aplikacijo. Izberete lahko svetlo ali temno barvno shemo.Postopek namestitve, kreiranje uporabniškega računa in proces pregleda stranke je najkrajši in najprijaznejši, kar smo jih do sedaj testirali.


Meni je razdeljen na 5 delov in sicer:

  • Pockets - Tu se nahajajo vaši “žepi” in kartice. Imate več ločenih “žepov”. Prvi je glavni, drugi namenjen cashbacku, preostale pa lahko kreirate poljubno.

  • Timeline - Prikazuje vašo dejavnost, povezano s plačili.

  • Rewards - Tu najdete vse o cashback programu.

  • Payments - Služi za pošiljanje denarje, polnjenje računa ali pošiljanje zahteve za plačilo.

  • Support - Pomoč je na voljo v obliki pogostih vprašanj in prek spletnega klepeta.


Varnost

Na fizični kartici Vivid ne boste našli nobenih podrobnosti - ni številke kartice, datuma veljavnosti ali varnostne številke. Do njih lahko pridete le v mobilni aplikaciji. Kartico lahko zaklenete/odklenete v aplikaciji. Prav tako imate možnost določiti mesečni limit porabe, onemogočiti dvige na bankomatu ali spletno nakupovanje. Ob vsakem plačilu boste prejeli potisno sporočilo.Plačevanje in kartice

Kartica je izdana z nemško številko, zato kot ena redkih v Sloveniji deluje v Googlu Pay-u. V kratkem bo mogoče plačevanje tudi z Apple Pay.

Poleg kartičnega plačevanja je mogoče plačevanje tudi s prenosom sredstev na drug IBAN račun (SEPA prenos) ali pa neposredno med Vivid uporabniki.


Z odprtjem računa dobite brezplačno debetno kartico VISA (izdelano iz kovine - t.i. Metal card), ki jo prejmete po pošti.


Poleg tega prejmete tudi virtualno kartico Visa brezplačno. Virtualna kartica se praviloma uporablja za spletna plačila.


Vivid račun lahko napolnite le prek SEPA prenosa sredstev iz drugega računa ali pa prek drugega Vivid uporabniškega računa.


Stroški

Na voljo sta dva paketa in sicer osnovni in Prime. Osnovni paket je brezplačen in pokriva večino potreb, ki jih uporabnik potrebuje v primeru uporabe Vivid storitve kot sekundarne banke. Dvig gotovine je pri osnovnem paket brezplačen, a le do 200 EUR na mesec in je hkrati posamezen dvig višji od 50 EUR. V nasprotnem primeru plačate 3 % provizijo. Prenos sredstev med EUR računi je brezplačen (plačilo položnic...).


Preverite podrobnosti in cenik paketov tule.


Cashback program

Cashback prejmete v poseben žep, imenovan Stock Rewards. Če želite sredstva takoj porabiti, jih prenesite v svoj glavni žep.


V kolikor ga hranite v Stock Rewards žepu, izberete eno izmed delnic, ki so na seznamu, na primer Teslo ali MasterCard. Dejansko Vivid kupi delnico izbranega podjetja in v kolikor cena delnice raste, raste tudi vaš cashback. In kar je najbolj pomembno, če cena delnice pade, se vaša sredstva ne zmanjšajo in so vredna vsaj toliko kot so bila na začetkuPrijava FURS-u

Račun je odprt v tujini, zato je potrebna prijava računa na FURS.


Prenesite Vivid aplikacijo ter sami preizkusite konkurenco N26 in Revolutu. Izkoristite cashback možnosti, ki jih ponuja.


*Prejmite 5 EUR dobropisa, če namestite aplikacijo in naložite 20 EUR v naslednjih 30 dnieh.

댓글


NEWSLETTER

Novice s sveta Bitcoina v vaš nabiralnik.

bottom of page